18 Novembre, 2014

Escobar: “És possible reduir l’endeutament, rebaixar impostos i seguir invertint”1601405_10151952216338074_987345915_nEl portaveu del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Roses i regidor d’Economia i Hisenda, Manel Escobar, ha explicat les claus del pressupost municipal per al 2015. Escobar considera que “Roses és un bon exemple de que amb una política econòmica seriosa és possible reduir l’endeutament, rebaixar impostos i seguir invertint”. El regidor popular destaca que “des del 2011 hem reduït l’endeutament en més d’un 40%”, i explica que “aquesta legislatura no hem concertat cap nova operació de crèdit”. “Això no ens ha impedit augmentar o mantenir les dotacions a prestacions socials i els ajuts a associacions i famílies”, diu Escobar, i afegeix que “tampoc ha estat aturador per l’activitat inversora, que és una de les més altes de la província”. Tot plegat, sense augmentar la pressió fiscal i abaixant l’IBI i la plusvàlua.

En total, el pressupost de l’Ajuntament de Roses per al 2015 ascendeix a més de 36,5 milions d’euros (un 2,26% més que el 2014). Escobar explica que “el pressupost es fonamenta en el manteniment de la qualitat dels serveis municipals i evitar retallades, donar resposta a les necessitats socials i impulsar la reactivació econòmica a través del turisme”.

Pel que fa a l’àrea de Benestar Social, augmenta la partida de prestacions d’urgència social fins els 90.000 €, es mantenen mesures com l’arrendament del Centre de Distribució d’Aliments i s’augmenta la dotació a Càritas per desenvolupar aquest projecte fins a 30.000 €. Es congelen les quotes de les llars municipals, mantenint els serveis dels dos centres, així com les aportacions al Pla Educatiu Municipal, subvencions destinades a activitats de centres educatius i AMPAS, a transport escolar i els ajuts per a la compra de llibres escolar.

Les entitats assistencials rebran un total de 145.600 euros, mentre que es destina més d’un milió d’euros a l’associacionisme. “Les entitats desenvolupem una important, i en alguns casos imprescindible, tasca al municipi”, afirma Escobar.

D’altra banda, es manté la partida de més de 52.100 euros per a cursos de formació per a aturats i pels serveis de dinamització i inserció laboral. En aquest sentit, Escobar també explica que s’augmentarà el pressupost municipal destinat a les accions de promoció turística “perquè aquest sector és un motor econòmic del municipi i molts veïns depenen d’ell”.

El pressupost municipal del 2015 també preveu destinar gairebé tres milions d’euros a noves inversions. En concret, seran 2,3 milions per inversions del propi ajuntament i més de mig milió per les realitzades per les societats municipals. Destaquen les inversions per l’aparcament del Castell de la Trinitat (385.000 €), la finalització de la reurbanització de la Rambla Riera Ginjolers (176.000 €), per l’edifici de serveis annex a la Pista Polivalent (270.000 €), la millora d’equipaments municipals com el cementiri, la biblioteca, el mercat o la llar d’infants (168.000 €), la reposició i millora dels serveis d’aigua, clavegueram i semàfors (215.000 €), la urbanització del ramal perpendicular Av. José Pacheco (95.000 €) i la reposició i millora de vies públiques, soterrament de línies i jardineria (297.000 €).

També se segueix invertint en projectes que estan actualment en execució o licitació com l’ampliació de l’edifici de la Policia Local (700.000 €), el projecte de l’edifici de la SUF (2,8 M€) o el projecte de millora urbana i enllumenat del passeig Marítim (1 M€).


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!