Concepció Veray. Girona

#PerUnaGironaDeTots

Concepcio Veray PP Girona sq

Concepció Veray

Candidata a l’alcaldia de la ciutat de Girona

Portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Girona i al Consell Comarcal del Gironès. Secretària de Política Social del PPC. Diputada per Girona al Congrés dels Diputats (2011-2016).

Nascuda a Girona l’11 de maig del 1976. Soltera. Consultora de Comunicació. Actualment és portaveu del grup municipal del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona (des del 2003), coordinadora de Comunicació Provincial del PPC de Girona (des del 2012), portaveu del PPC al Consell Comarcal del Gironès (des del maig del 2015), secretària de l’Àrea de Política Social del PPC (des del novembre del 2018), assessora del grup Popular de la Diputació de Barcelona (des del 2017) i patrona de la Fundació Joan Boscà (des del 2017).

Anteriorment ha estat diputada al Congrés dels Diputats de la X legislatura (2011-2016), vicesecretària general d’Acció Social del PPC (de març del 2017 al novembre del 2018), secretària de l’Àrea de Relacions institucionals del PPC (del 2012 al 2017), vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès (de maig a desembre del 2011), presidenta de Noves Generacions Provincial del PPC de Girona (del 1996 al 2002), i presidenta Provincial del PPC de Girona (del 2004 al 2007).

Articles seleccionats

#PerUnaGironaDeTots

El meu model de ciutat és #PerUnaGironaDeTots i es basa en quatre eixos molt concrets:

  1. Per a tots, pensin com pensin, perquè des de l’Ajuntament es representi al conjunt de gironins i gironines, i es respecti la neutralitat dels espais públics.
  2. #PerUnaGironaDeTots i per a tots els veïns i veïnes de la ciutat, visquin on visquin, amb una nova vertebració dels barris i una integració dels que queden allunyats del centre.
  3. #PerUnaGironaDeTots i per a tots, amb més qualitat de vida i més garanties en relació a temes com la seguretat i la mobilitat.
  4. Des del Partit Popular de Girona volem una ciutat activa, que creï ocupació i doni oportunitats, perquè no hi ha millor política social que la creació d’ocupació.

Per tot plegat, vull ser l’alcaldessa de tots els gironins i gironines, per recuperar la ciutat i treure-la de les mans dels hooligans independentistes.

Programa electoral

Descàrrega el programa electoral complet del Partit Popular per a la ciutat de Girona en les Eleccions Municipals de 2019

Els problemes de Girona

Malauradament, durant aquesta legislatura l’equip de Govern de Girona ha estat més ocupat i preocupat per la seva deriva independentista que per resoldre els problemes reals del conjunt dels gironins i gironines. Per a nosaltres, però, és prioritari treballar #PerUnaGironaDeTots i abordar totes les problemàtiques de la ciutat.

En primer lloc, cal remarcar que a Girona hi ha un greu problema d’inseguretat. Les dades que el sustenten són molt preocupants, ja que els delictes han augmentat considerablement a la ciutat durant l’any 2018, segons dades del Ministeri d’Interior que, per exemple, indiquen que els atracaments amb violència i intimidació han incrementat un 46%. Per això nosaltres apostem per destinar més recursos per millorar la seguretat a la ciutat amb mesures concretes com ara l’augment de la plantilla de Policia Municipal amb la creació de 60 noves places, l’execució urgent i immediata d’un pla de xoc per revertir la situació actual d’inseguretat, el desenvolupament de plans preventius adaptats a cada un dels barris i la posada en marxa d’un treball coordinat entre els diferents cossos de seguretat en la lluita contra la delinqüència. I pel que fa a les okupacions il·legals, tolerància 0 i fermesa 10, per tal de garantir la seguretat de persones i béns, i la convivència.

D’altra banda, des del Partit Popular de la ciutat de Girona considerem que cal redactar Pla Estratègic de ciutat que marqui els objectius per arribar a la Girona que volem l’any 2030. Pel que fa a la mobilitat, cal  una aposta clara pel bus urbà, millorant les línies que tenim i fent una revisió global de les mateixes, en relació a les rutes i els horaris, i també cal posar sobre la taula la implementació d’un bus nocturn a la ciutat de Girona. Cal també una aposta clara pels aparcaments dissuasoris, perquè estiguin connectats amb el bus urbà, ja que si volem que la gent deixi el cotxe a les entrades de la ciutat els hem de donar les facilitats perquè puguin moure’s amb transport públic, i és prioritari i cal una revisió pel que fa a la mobilitat accessible, perquè es pugui caminar per Girona amb seguretat i tranquil·litat, i també pel que fa a la seguretat vial en alguns dels accessos a la ciutat i a la Carretera de Barcelona.

Pel que fa a l’habitatge, com a conseqüència de què l’equip de Govern ha anat a ralentí aquesta legislatura, no s’ha pogut tirar endavant el Pla Local d’Habitatge que ha de servir com a full de ruta del que s’ha de fer en els propers anys a la ciutat en aquest àmbit. Considerem que cal incrementar el parc públic d’habitatge, incentivar els propietaris de pisos buits amb bonificacions fiscals, ajudes i garanties perquè els posin a la borsa social, i donar ajuts a la gent gran per adaptar els habitatges dels edificis antics.

Per posar més exemples, i en relació als dèficits i necessitats dels barris de la ciutat, el nostre parer és que el centre de la ciutat té problemàtiques que cal abordar però també s’han d’atendre necessitats concretes de barris com la manca de voreres a zones com Torre Gironella, els talls de llum a alguns sectors de Girona, o les okupacions o els aparcaments en altres zones. Malauradament, actualment hi ha un desequilibri entre barris: cal recordar que no tenim encara, per exemple, ni el Pla Especial de la Devesa, ni el de Sant Narcís ni el de les Pedreres, entre d’altres. En definitiva, cal voluntat política per equilibrar els barris de la ciutat i fer una radiografia real del que tenim perquè és evident que no s’ha invertit el mateix al centre de la ciutat que als barris més allunyats.

Galeria de fotos