18 Març, 2017

Ayllón: “El procés independentista està esgotat i ha estat esgotador per a la majoria de la societat catalana”ponenciaEl coordinador de la ponència i Secretari d’Estat de Relacions amb les Corts explica que “volem fer una crida a totes les forces polítiques de Catalunya per fer de les nostres institucions, les institucions de tots, i per parlar dels temes que realment preocupen al 100% de la societat”

El coordinador de la ponència d’acció política del 14è Congrés del PPC i Secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha assenyalat avui que “el procés independentista està esgotat i, a més, ha estat esgotador per a la majoria de la societat catalana”. Aquesta, ha explicat Ayllón, “és la principal proclama del PPC inclosa en aquesta ponència del Congrés del partit que celebrarem la setmana vinent a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)”.

José Luis Ayllón ha fet aquestes declaracions a Girona durant l’acte de presentació de la ponència, en què ha participat juntament amb el president provincial del PPC de Girona i delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i altres ponents com el diputat del PPC al Parlament per Girona, Sergio Santamaría, i la presidenta de Noves Generacions del PPC de Girona, Mar Llambí.

El coordinador de la ponència ha explicat que “volem donar un nou pas en la política catalana en la que el full de ruta independentista que pràcticament ha estat a tot arreu aquests últims anys sigui substituït per una agenda de desenvolupament polític, social i econòmic per a Catalunya”. “Les institucions de Catalunya només parlen d’un tema des de fa un temps, i s’han deixat de banda molts dels problemes reals dels catalans”, ha lamentat.

Així mateix, Ayllón ha manifestat que “volem fer una crida a totes les forces polítiques de Catalunya per començar a fer de les nostres institucions, les institucions de tots els catalans, el Parlament de tots i la Generalitat de tots, i per parlar dels temes que realment preocupen al 100% de la nostra societat i no només a 3 o 4 de cada 10”. “Volem parlar d’educació, de benestar social, d’ocupació, d’economia, d’indústria…”, ha apuntat.

Per tot plegat, José Luis Ayllón ha explicat que “proposem una nova etapa de reconciliació: de reconciliació entre catalans, i de reconciliació entre els catalans i la resta dels espanyols, de buscar tot allò que ens uneix en comptes d’estar tot el dia, com fan alguns, buscant qüestions que ens puguin separar”. “El postprocés ha de fer possible que tractem els temes que realment preocupen a la gent, hem de trobar punts de consens, punts en què puguem estar d’acord les diferents forces polítiques perquè els ciutadans tinguin la sensació de què els polítics realment ens estem preocupant de les coses importants”, ha destacat.

El coordinador de la ponència política també ha fet referència a la proposta de canvi del reglament del Parlament debatuda aquesta setmana. “El fet de què s’estiguin posant en dubte les normes de joc de la democràcia per part d’una part del Parlament de Catalunya sense comptar amb les forces de l’oposició, demostra que aquella astúcia que en aquell moment determinat va reclamar Artur Mas, que deia que no tenia aquest procés, s’està convertint en una mala forma de fer política”, ha conclòs.

 

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!