20 febrero, 2018

El PP reafirma el compromís adquirit el 2017 perquè els PGE incloguin una partida per a la rehabilitació de la Casa Natal de Dalí a Figueresfoto OlmedoLa portaveu del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo, recorda que “si la subvenció que constava en els PGE del 2017 no es va fer efectiva és únicament per culpa del retard de l’Ajuntament en l’execució de les obres”

La portaveu del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo, ha reafirmat avui el compromís del partit adquirit el 2017 perquè els Pressupostos Generals de l’Estat del 2018 incloguin una partida per a la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí, a Figueres. “El nostre compromís segueix intacte i per tant, seguim treballant perquè els PGE siguin aprovats en el temps més breu possible i que en ells hi figuri la partida de 250.000 euros via subvenció nominativa a l’Ajuntament de Figueres”, ha assegurat.

En aquest sentit, Olmedo ha recordat “gràcies a les negociacions del Partit Popular de Girona amb el Govern d’Espanya, els PGE del 2017 incloïen una partida nominativa de 250.000 euros per part del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, per a les obres de rehabilitació”. “Les partides nominatives van directament lligades al projecte que l’Ajuntament presenti sobre les obres, i en aquest cas la documentació presentada per part del l’Ajuntament davant del Ministeri no s’adequava als requisits necessaris d’obligat compliment perquè se li pogués atorgar la subvenció”, ha afegit.

Així mateix, Maria Àngels Olmedo ha explicat que “en un informe de l’arquitecte municipal s’assegurava que les obres no s’iniciarien fins al 2018, quan si una subvenció és del 2017, no pot ser donada per a un projecte que no s’executarà durant l’any en què ha estat concedida”. “I a l’Ajuntament se li va notificar que no complien els requisits però tot i així, no van rectificar per tal de poder continuar amb els tràmits i rebre la subvenció”, ha lamentat remarcant que  “si la subvenció que constava en els PGE del 2017 no es va fer efectiva és únicament per culpa del retard de l’Ajuntament en l’execució de les obres”.

Finalment, la portaveu del PPC a Figueres ha qualificat “d’oportunista” la moció que va presentar el PDeCat al Senat demanant una partida de 500.000 euros per a aquestes obres. “Fer creure a la gent que el PP i el Govern d’Espanya no estan compromesos amb aquest projecte és un intent de manipular la realitat”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!